Op zoek naar hond australische herder?

hond australische herder
Australische Herder 11 feitjes over dit mooie hondenras Hondenfun.nl.
Hoewel de Australische Herder algemeen geaccepteerd is als een Australische hond, is het ras geperfectioneerd in Amerika. Daar kwamen honderden herders uit verschillende landen bij elkaar om een nieuwe toekomst op te bouwen, waarbij ze elk hun eigen honden meenamen.
Australian Shepherd Honden Page.
Hoewel de naam anders doet geloven, is de Australian Shepherd een Amerikaanse creatie. Het is mogelijk dat een voorvader van het ras wel korte tijd in Australië heeft geleefd als herdershond en later naar het amerikaanse vasteland is geïmporteerd. Dit ras zou afstammen van Spaanse of Baskische herdershonden en sommigen beweren dat ook de Collie zou zijn ingekruist. Hoe het ook zij, deze harde werker heeft vele kwaliteiten. Een hond met een goed uithoudingsvermogen en gehard door de jaren heen, die uitstekend geschikt is voor het hoeden en bewaken van vee. Karakter van de Australian Shepherd.
Australian Shepherd.
In het nest zal de hond al met verschillende mensen en dieren in contact moeten komen om later uit te kunnen groeien tot een stabiele hond. Speciale aandacht zal geschonken moeten worden aan het voorkomen van najagen van bewegende prikkels zoals; rennende kinderen, fietsers, joggers, autos met of zonder aanhangwagen, andere honden en niet in de laatste plaats schapen en ander vee. De Australian Shepherd leert snel, zeer snel. Vaak sneller dan de eigenaar het doorheeft waardoor de hond vaak succes kan hebben met gedrag wat uiteindelijk tot ongewenst gedrag of zelfs rangordeconflicten kan leiden. Vanaf de eerste dag dat deze hond bij u in huis komt, dient hij zowel binnen als buiten voldoende beweging en/of sportspel aangeboden te krijgen. Gebeurt dit niet, dan zorgt zijn zelfstandige karakter voor de nodige vertier. Verzorging en gezondheid. De vacht dient regelmatig wekelijks geborsteld te worden. Tijdens de ruiperiode dient de ondervacht dagelijks verwijderd te worden met een hiervoor geschikte borstel. Veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn: PRA, CEA, Cataract en Heupdysplasie. Australian Shepherd is geschikt voor. Veedrijven, behendigheid, flyball, doggy-dance, reddingshondenwerk, obedience, GG, canicross etc. De Australian Shepherd is geschikt voor nagenoeg alle vormen van activiteit. Welk hondenras past bij jou?
Australian Shepherd.
De vacht bestaat uit een dikke ondervacht met daarboven halflang steil of licht gegolfd haar. De toegestane kleuren zijn blue merle, black, red-merle en red, allemaal met of zonder witte of koperkleurige aftekeningen. De schofthoogte van de Australian Shepherd ligt tussen de 45 cm en 60 cm. Het gewicht varieert van 15 kg tot 30 kg. Leergierig, slim en intelligent, waaks, alert, wat terughoudend naar vreemden. Gehecht en trouw aan zijn gezin. De Australian Shepherd is een gedreven werkhond die door sommigen een echte workaholic genoemd wordt. Deze hond wordt bijzonder vervelend als hij niets te doen heeft. De rasvereniging; Australian Shepherd Association is bezig met de gezondheid van de Australian Shepherd. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, elleboogdysplasie, ECVO-oogonderzoek en DNA-onderzoek naar Heriditary Cataract heat shock transcription factor gene. Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. Het verenigingsfokreglement van de rasvereniging; Australian Shepherd Club Nederland is nog in behandeling. FCI groep 1: Herdershonden en veedrijvers. FCI nummer 342. Op zoek naar een pup van dit ras?
De Australian Shepherd Wat voor hond is de Aussie?
Om te voorkomen dat ze schuchter en achterdochtig worden is het heel belangrijk de hond al op jonge leeftijd heel goed te socialiseren, anders worden het reactieve hielenbijters en ronduit vervelende etterbakken die langs de hekken patrouilleren en niet van plan zijn om bezoekers binnen of buiten te laten!
Australian shepherd of Australische herder Rassen Honden Hondenrassen.
De kleur van de vacht is blue merle, black of red merle. Ook een combinatie is mogelijk. De schofthoogte van de Australian shepherd of Australische herder reu is ongeveer 58 cm en de teefjes zijn maximaal 53 cm hoog. De ogen van dit ras zijn bruin of blauw, het oog is amandelvormig.
ASCN Australian Shepherd Club Nederland.
Het bestuur en de evenementen commissie hebben flink gepuzzeld en besloten dit leuke sport evenement toch, maar dan online, doorgang te laten vinden. Deze online verkiezing staat. Online voorlichtingsavond Bezint eer ge begint, ik wil een Aussie! De inschrijving voor deze voorlichtingsavond is gesloten! Ik wil een Aussie! Een opmerking die regelmatig voorbij komt. Maar daarna begint het pas echt en komen de vragen. Past een Aussie wel bij mij/ons? Waar komt de pup vandaan? Hoe kies ik een goede fokker? De inventarisatiedagen 2020 zijn weer gepland. Ook in 2020 zal de ASCN weer haar jaarlijkse inventarisatiedagen organiseren op: zondag 19 april 2020 geannuleerd! Er wordt contact op genomen met de fokkers zondag 17 mei 2020 geannuleerd! Er wordt contact op genomen met de fokkers zondag 28 juni 2020 geannuleerd! Lezing ED, HD, rugproblematiek, de zin en onzin. De inschrijving is gesloten. De Australian Shepherd Club Nederland organiseert samen met de Dutch Welsh Corgi Association op zaterdagmiddag 25 januari 2020 een zeer interessante lezing over ED, HD en rugproblematiek waarbij onder andere nader zal worden ingegaan op.
Australische herder Wikipedia.
Bronnen, noten en/of referenties. Geraadpleegd op 3 juni 2016. FCI groep 1: herdershonden en veedrijvers. Australian stumpy tail cattle dog Australische herder Australische veedrijvershond Bearded collie Beauceron Belgische herder Bergamasco Berghond van de Maremmen en Abruzzen Bobtail Boheemse herder Bordercollie Bouvier des Ardennes Briard Ca de bestiar Cão da Serra de Aires Cão de fila de São Miguel Catalaanse herder Ciobanesc romanesc carpatin Ciobanesc romanesc mioritic Duitse herder Hollandse herder Kelpie Komondor Kroatische herder Kuvasz Lancashire heeler Miniature American Shepherd Mudi Picardische herdershond Polski owczarek nizinny Puli Pumi Pyrenese herdershond Saarlooswolfhond Schapendoes Schipperke Schotse herdershond Sheltie Slovenský uva Tatrahond Tsjecho-Slowaakse wolfhond Vlaamse koehond Welsh corgi Cardigan Welsh corgi Pembroke Zuid-Russische owcharka Zwitserse witte herder. Zie de categorie Australian Shepherd van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. WikipediaLokale: afbeelding gelijk aan Wikidata. WikipediaCommonscat: met lokaal zelfde link als op Wikidata. Vind een artikel. Hulp en contact. Links naar deze pagina. Deze pagina citeren.

Contacteer ons